Hvad er historien om dit ledelsesarbejde?
Når Mette Hammer og Mira Hollænder inviterer ledergrupper med på museum er det for at inspirere dem til at undersøge og fortælle deres ledelseshistorie: “Når ledergruppen opleves som et trygt rum, kan man fortælle om dét, man som leder selv bestræber sig på, lykkes med eller det modsatte.”
Siden tidernes morgen har fortællinger været menneskets vigtigste redskab til at skabe en fælles kultur og historie. Uanset, om det foregår ved lejrbålet, om spisebordet, i sportsklubben eller på jobbet, er historierne et vigtigt led i at forstå og udvikle sig som person, som fællesskab – og herunder som leder.
”Ligesom historien sætter spor i os, og nogle fortællinger står tydeligere end andre, så sætter vores ledelsesarbejde også spor. Som ledere er vi med til at præge, hvilke historier om arbejdspladsen, der bliver fortalt, husket – eller måske forsvinder i glemmebogen,” siger Mette.
Museet er et anderledes og inspirerende rum
På den baggrund inviterede de to organisationsentreprenører for nylig en ledergruppe fra område Hestkøb i Rudersdal Kommune med på opdagelse i deres ledelseshistorier. Og settingen? Et museum, selvfølgelig! Mere præcist Roskilde Museum.
”Udstillingerne byder på mangeartede æstetiske formidlinger af både de små og store historier om identitet, håb, tab, drømme, magt, kultur, lederskab, medborgerskab, dannelse og bæredygtighed. Det er et anderledes og inspirerende rum at være i, når man skal undersøge og fortælle sin ledelseshistorie,” siger Mira.
Samtaler om energi og arbejdsglæde
Ambitionen med museumsbesøget var at give den enkelte leder mulighed for at reflektere over sit ledelsesarbejde. Hvordan kan jeg bringe mig selv og mine erfaringer ind i samtaler om energi, arbejdsglæde, god ledelse og godt samspil?
Undervejs tog deltagerne billeder af dét, der fik dem til at stoppe op, og bagefter blev billeder og fortællinger delt med kollegaerne i et trygt rum over en let frokost.
Inden museumsbesøget havde deltagerne forberedt sig med redskabet ”Sæt ord på din ledelseshånd”.
”Når en ledergruppe skal byde nye lederkollegaer velkommen i teamet, har det stor betydning for alle – nye som gamle – at gøre et stop-op som fx dét, vi her havde på museet. Det åbner muligheden for at invitere hinanden ind i historierne om ledergruppen, som den er og gerne vil være,” siger Mette og slutter:
“Når ledergruppen opleves som et trygt rum, kan man fortælle om dét, man som leder selv bestræber sig på, lykkes med eller det modsatte, og så er det lettere at koble sig på og at være der for hinanden, når der er behov for det.”
Læs mere:
– Område Hestkøb i Rudersdal Kommune
Vi siger tusinde tak for at I tænkte på os, for vi havde også en fantastisk og inspirerende dag. Tak for den gode oplevelse og inspiration til vores ledelsesarbejde 😍
Inge Fabricius, områdeleder
Tusind tak for en fantastisk dag. Dagen satte mange spor og efterfølgende tanker.
Mette Thure Høgh Petersen, daglig leder
Gennem rådgivning, facilitering og udviklingstiltag hjælper vi med at skabe bæredygtige resultater i jeres organisation.
Vi kommer med mange års ledelses- og konsulenterfaring og har et skarpt blik for de menneskelige og opgavemæssige bundlinjer.
Vi tror på håb, humor og mennesket først og sidst.
Mail:
info@hammerhollaender.dk
Telefon nr:
+45 29694899
+45 51906623
CVR-nummer:
37992259